12.9.2023 20:07
Vuosaaren Urheilukalastajat

Risto Salmisen muistoa kunnioittaen

Risto Salminen in memoriam (1936-2023)

"Faijamme Risto Ripa Salminen nukkui pois toukokuussa ja kun mietin faijaa niin VUK eli Vuosaaren urheilukalastajat ja Mustalahti tulevat mieleeni. Faija oli perustavassa kokouksessa vuonna 1965 ja pysyi jäsenenä siitä alkaen. Muistan faijan toimineen myös Satamakapteenina ja tehneen paljon talkoita. Faija rakasti botskia, sköneä ja fisustamista. Heitti virveliä, oli verkkoa ja pitkääsiimaa ja viljeli kasvimaata. Tykkäsi opettaa skidejä fisustamaan näissä tapahtumissa joita kerho järkkäsi. Kallion kundi Wallininkujalta viihtyi loppuun asti Vuosaaressa tilasi Tsilari lehteä ja kävi Stadin slangin byroolla ja Hagiksen torilla lauantaisin.

Mun lapsuudessa me skidit oltiin paljon rantsussa ja Saaran kiskalta sai makkaraa ja jädeä piikkiin. Mustalahdesta muistan myös Heikki Hietsu Hietaniemen legendaariset Rantahumpat joissa alkuajan illat olivat meille tilipäiviä, tyhjiä flindoja tuli kerättyä kassikaupalla.

Kaunissaari tuli myös tutuksi jossa kerholla oli mökki jossa majoituttiin ja kun ei ollut tilaa niin yövyttiin teltassa ja safkat duunattiin keittokatoksessa avotulella. Kauppavene kävi pari kertaa viikossa ja joskus faija oli fisussa kun se tuli eli unohti botskin tulon, silloin jäi makkarat ja jädet saamatta. Vaikka faija lähti niin minulla jäi hyvät muistot faijasta ja rantsusta ja olihan faijalla paljon muutakin elämää kuin rantsu mutta se on taas toinen juttu."

Vesku